Milyen előnyei vannak a fogfehérítésnek?

A fehér fogsor kétségkívül az ápoltság és az igényesség hatását kölcsönzi tulajdonosának. Ezek napjainkban nélkülözhetetlennek bizonyulnak, nem utolsó sorban azért is, mert így magabiztosan állunk életünk területeihez. Sokan érdeklődnek arról, hogy mennyibe kerül a fogfehérítés Budapesten, vagy fájdalmas-e az. Cikkünkben ilyen és ezekhez hasonló kérdéseknek igyekszünk utánajárni.

 

Megszüntethetőek az évek alatt felhalmozódott lerakódások

fogefehérítés budapest

Az évek során a fogak színe sokat változhat. Elsősorban az elfogyasztott ételek és italok vannak hatással erre, így megfontolandó, hogy mennyi kávét, teát, vörösbort iszunk, vagy milyen arányban szerepelnek az étrendben az élénk színű táplálékok és a mesterséges színezékek. Tény, hogy a dohányzás nem csak az általános egészségi állapot, hanem bizony a fehér fogak nagy ellenségének is számít. A barnás színű lerakódások a nikotin és a kátrány folyamatos jelenlétére vezethető vissza, ezért is meggondolandó a szokásokon változtatás. A fogfehérítésnek köszönhetően ezek a lerakódások egyszerűen és fájdalommentesen megszüntethetőek.

 

Fogászati kontroll: segítség időben

A fogfehérítés megkezdése előtt egy teljes körű fogászati kontrollra kerül sor, így az akár rejtett szuvasodásokat is időben kezelni lehet. Ez korántsem elhanyagolható tényező, ugyanis ha időben lát szakember, akkor megelőzhetőek a fogvesztéssel járó problémák. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha már csak a foghúzás az egyetlen lehetőség, akkor sokan nem szívesen foglalkoznak utána a fogpótlással, pedig az több szempontból is nélkülözhetetlen lenne. Nem csak a fogak esztétikájára érdemes ugyanis odafigyelni, hanem azok egészségére is.

 

Tartós eredmény más módszerekkel szemben

Elég csak néhányat kattintani a világhálón, és máris számos olyan tippel találkozhatunk, amelyek a garantált otthoni fogfehérítést ígérik. Érdemes azonban tudni, hogy a szódabikarbónás fogmosás, vagy az előre legyártott műanyag sínek és a hozzájuk kapható fehérítő anyag korántsem hozzák azt az eredményt, amit egy fogászati rendelőben elvégzett fogfehérítés. A kontrollált körülmények között végzett eljárás maximálisan biztonságos, és nem csak a fogak felszínéről távolítja el az elszíneződéseket, hanem a mélyebb rétegekből is. Így eredménye is tartósnak bizonyul.

 

Fájdalommentes kezelés a fehérség szolgálatában

A fogfehérítéssel kapcsolatban sokan tartanak a fájdalomtól. Érdemes azonban tudni, hogy semmiféle fájdalommal nem jár a kezelés. A 6% hidrogén-peroxid tartalmú gél felkenése után hideg fényű lámpával világítják meg a fogakat. Természetesen arra is ügyelnek, hogy a fogakat az ajkaktól és az ínytől elszeparálják, így azok nem kerülnek érintkezésbe a felhasznált géllel. A hatásmechanizmus tulajdonképpen a speciális fény hatására indul be, ekkor a peroxid lebomlik, és az oxigén bejut a fogakba, s kifejti fehérítő hatását. A tökéletes, akár 6-8 fokozattal fehérebb fogak eléréséhez háromszor 10-15 perc kezelés szükséges.

fájdalommentes fogfehérítés

Magabiztos mosoly a mindennapokban

A magabiztos fellépés olyan pluszt jelent a mindennapokban, melynek előnyei felbecsülhetetlenek. A fogsorral való elégedetlenség sajnos sok esetben megakadályozza az önbizalommal teli mosolyt, ez pedig az élet minden területére negatív hatással van. A fogfehérítés ára ma már bárki számára elérhető, és egyfajta befektetés a jövőre nézve, hiszen pozitívumai magabiztosságban teljesednek ki. Válassza a megfelelő szakembert a kezelés elvégzéséhez, és fogai egyetlen alkalom után akár 6-7 árnyalattal is fehérebbé válnak. A korszerű fogfehérítés nem károsítja a fogzománcot, és fájdalommentesen járul hozzá az esztétikus és vakítóan fehér mosoly megteremtéséhez.